horoskoopkuum videomüstilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsiseturundustestidusutlusedveebi eksklusiiv

November 15 vol 2

Toit

Tomati-sibulasupp juustuga
Valmistamiseks vajad: 2 suurt sibulat, 2 porgandit, 4 tomatit, 1 paprika, 400 g valgeid konservube, 100 g riivjuustu, 220 g teokarbipastat, 1,5 l juurviljapuljongit, 30 ml õli, 70 ml palsamiäädikat, soola, musta pipart, rohelist tilli ja/või basiilikut.
Haki sibul, riivi porgandid jämedalt, lõigu paprika väikesteks kuubikuteks ja prae kõiki koos kuumas õlis 5 minutit. Eemalda tomatitelt nahk, tükelda, lisa pannile ja hauta veel 5-7 minutit. Aja puljong kastrulis keema, lisa juurviljad ja nõrutatud valged oad, siis teokarbid ja keeda 10 minutit. Viimasena lisa palsamiäädikas, riivjuust, sool ja pipar. Lase veidi kaane all seista ja kaunista serveerides hakitud maitserohelisega.

Juurvili munahüübega
Valmistamiseks vajad: 500 g kartuleid, 1 sibul, 300 g kirsstomateid, 1 tšillikaun, rohelist peterselli, 1 spl toiduõli, 8 muna, 2 tl karripulbrit, soola, musta pipart.
Pese ja harja kartulid hästi puhtaks ja keeda „mundris“ pehmeks. Sibul lõigu peenteks ratasteks, samuti tšilli, ja eemalda seemned. Loputa, kuivata ja haki petersell, osa okstest jäta kaunistuseks. Koori kartulid, lõigu 0,5 cm ratasteks. Kuumenda vokpannis õli ja prae sibulat ja tšillit 5 minutit, puista karri ja prae veel minut. Nüüd lisa kartulid, tomat, petersell ja sool. Klopi munad lahti soola ja pipraga, vala segu juurviljadele. Kata kaanega ja prae 10 minutit, pärast mida grilli kuldseks. Serveeri portsjoniteks lõigutult, kaunistatult peterselliga.

Nipid

Mohääri pesemisest
Sellest lõngast kootud esemete pesemiseks valmista kõigepealt sooja vee ja villasele määratud pesupulbri lahus ja lisa selle veidi glütseriini. Samahästi või kasutada ka vee ja šampooni lahust. Pese ja loputa käsitsi, ära vääna, vaid lase esmalt poolkuivaks nõrguda, siis lase kuivada horisontaalsel pinnal.

Värvilise villase ­loputamisest
On sul tegemist hele/erepunase või -sinise villase esemega, raputa selle loputusvette veidi tavalist söögisoodat ja lahusta hästi. See aitab säilitada nende värvide eredust. (Kui ese vajab eelnevalt leotamist, lahusta vette paar näpuotsatäit meresoola, mis kude pehmendades mustuse kiiremini välja leotab.)

Villase ja siidi kuivatamisest
Tihedas masinkoes kootud villaseid, nagu ka naturaalsest siidist rõivad mähi pärast pesemist ja loputamist kuiva puuvillasesse või linasesse kangasse. Kui vesi on neist välja nõrgunud, kuivata horisontaalsel pinnal. See hoiab ära esemete kokkutõmbumise, vanumise ja puitumise.

Maavillase pesemisest
Naturaalsest lambavillasest lõngast kootud rõivaese pööra kõigepealt pahempidi. Pese villasele määratud vahendiga ja loputa võrdse temperatuuriga soojas vees (40-45 kraadi), sest sooja/külma vee järsk kontrast muudab villase koe hapraks, see kaotab elastsuse.

0 kommentaari Lisa kommentaar