horoskoopkuum videomüstilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsiseturundustestidusutlusedveebi eksklusiiv

November 16 vol 1

Toit

Kreeka salat
Valmistamiseks vajad: 2 kollast paprikat, 1 keskmine punane sibul, 1 värske kurk, 150 g fetajuustu oliividega, 4 tomatit, à 4 spl oliivõli ja õunaäädikat, 1/2 laimi mahl, 30 g lehtsalatit, 100 konservoliive (kivideta) näputäis vürtsipulbrit, soola, musta pipart.
Puhasta juurviljad, sibul lõigu võimalikult õhukesteks poolratasteks ja piserda laimimahlaga üle. Paprikad, kurk ja fetajuust lõigu ühesuurusteks kuubikuteks, tomat pikilõikudeks. Oliivikonserv nõruta sõelal kuivaks ja sega kõik loetletud ingrediendid ühes lamedas kausis kokku. Siis sega õunaäädikas ja oliivõli, lisa maitseained ja klopi kergelt läbi. Vala salat saadud kastemega üle ja anna lauale, kaunistatult lehtsalatiga.

Mini-õunapirukad
Valmistamiseks vajad: 250 g jahu, 25 g hapukoort, 200 võid, 100 g suhkrut, 500 g õunu.
Sõelu jahu lauale, lisa 100 g külma võid ja haki, kuni saad võised tombukesed. Lisa 50 ml vett, hapukoor ja mätsi taigen valmis. Mähi toidukilesse ja lase 1 tund külmkapis seista. Lõigu pestud ja puhastatud õunad neljaks. Sulata neljas ühesuuruses vormis ülejäänud või, lisa õunaviilud, puista suhkruga üle ja hauta tugeval tulel 10 minutit. Pööra teisele küljele ja hauta veel 5 minutit. Jaota taigen neljaks, rulli leheks ja kata nendega kõik vormid. Küpseta 25 minutit 200kraadises ahjus, lase 20 minutit jahtuda. Siis kata vormid taldrikuga ja pööra ümber. Võid kaunistada vahukoorega.

Nipid

Panni „uuendamisest”
Vana metallpanni saad taas tarvitamiskõlblikuks järgmiselt: puista sellele  jämedat soola, lisa supilusikatäis toiduõli aja siis tulel pikkamisi kuumaks, panni pidevalt raputades (et sool ühtlaselt läbi kuumeneks). Siis lase keskmise soojuseni jahtuda, pühi sool prügiämbrisse ja hõõru pann pabersalvrätiga üle. Nüüd puista sellele peensoola, kuumenda läbi, viska sool ära ja hõõru pann taas pabersalvrätiga täiesti kuivaks.

Teekannu katlakivist
Kõige terviseohumalt nii kannule kui enesele saad katlakivi teekannust välja, kui lisad 1 liitri vee kohta 2-3 supilusikatäit 30protsendilist söögiäädikat ja keedad seda ühtlasel tasasel tulel ca 10 minutit. Siis lase kaanetatult leiguseni maha jahtuda, pese hoolikalt keskmise karmusega käsnaga ja loputa.

„Peedivärvi” ­eemaldamisest
Pärast peetide (ka kartulite, õunte vmt) puhastamist/koorimist saad nende värvi nahalt, küüntelt ja nende „juurtelt” hõlpsasti maha, kui hõõrud põhjalikult värskelt lõigutud sidruni viilu(de)ga. Millisest tahes „mustast tööst” tumenenud kätenahka puhasta äädikaveega (1-2 spl äädikat poole liitri vee kohta). Pese sooja vee ja lasteseebiga, siis määri oma nahatüübile sobiva kreemiga.

Silmaümbruse tursest
Puista marlile kuiva kummelit, kata pealt samuti marliga, niisuta keema hakanud ja paar minutit jahutaud veega. Siis lase mähis täiesti maha jahtuda ja aseta silmadele. Hoia 10-15 minutit ja pese silmi leige veega.

0 kommentaari Lisa kommentaar