Toit
Hakkliha-köögiviljahautis
Valmistamiseks vajad: sibulat, küüslauku, erivärvilisi paprikaid (3 tk), üks väiksem suvekõrvits, purk hakitud konservtomateid, 1/2 kg kodust hakkliha, maitsestamiseks ürdisegu soolaga ja värskeid ürte ning oliivõli praadimiseks.
Haki sibul ja küüslauk. Prae koos hakklihaga pannil õlis klaasjaks. Tükelda paprikad ja suvikõrvits, tõsta pannile ja kuumuta läbi. Sega hulka konservtomatid koos vedelikuga ja lisa veel pool konservipurgitäit vett.
Maitsesta ürdiseguga. Hauta vaiksel kuumusel 20 minutit. Kaunista valmis roog värskete ürtidega. Serveeri keedetud kartulite või täisterapastaga.
Õunadessert
Valmistamiseks vajad: 3 suurt magushaput õuna, 2-3 munarebu, ¾ kl kohvikoort, 1 kl vahukoort, ½ kl suhkrut, 1 spl kamajahu.
Löö munad suhkruga lahti, lisa kohvikoor ja kuumuta tasasel tulel keemiseni (ära keeda!) Lase toatemparatuurini maha jahtuda. Küpseta ahjus õunad, eemalda koor ja südamikud ning mikserda ühtlaseks püdelaks massiks. Sega jahtunud kastmega ja kamaga. Seejärel lisa vahustatud koor ja sega uuesti. Enne serveerimist lase külmkapis seista 1 tund. Kaunista õuna tükikestega.
Nipid
Tubakasuitsu hajutamisest
Kui elutoas on palju suitsetatud, saad värskemaks mitte ainult õhu, vaid ka mööblitekstiili jne, kui asetad kohe siia-sinna toaleiges vees parajalt niisutatud poroloonist käsnad (mida aegajalt loputad ja taas puhtas vees niisutad).
Metallpindade värskendamisest
Roosteplekkidest tundmatu koostisega metallpindadelt võid lahti saada, kui hõõrud neid värskelt hakitud sibula pudruga. Korduvalt, kuni tulemust näed.
Emaili puhastamisest
Valge emailiga kaetud pinnad saad puhtaks ja hoiad nad värskelt läikivaina, kui hõõrud neid regulaarselt kergelt niisutatud ja tavalisse söögisoodasse kastetud lapiga. (NB! – sama kehtib roostevaba terase kohta.)
Tabaluku käsitsemisest
Harva avatava tabaluku saad tõrgeteta lahti, kui hõõrud selle võtit parafiiniga ja enne lukuavasse pistmist villase lapiga üle hõõrud.
Vase ja messingi puhastamisest
Kui need on lootusetult tuhmunud ja plekkis, sega 1 supilusikatäis soola sama koguse jahuga. Lisa nii palju tavalist söögiäädikat, et saaksid segades parajalt püdela, taignataolise massi. Kanna see (kergelt hõõrudes) pindadele ja lase täielikult ära kuivada.
Siis pühi maha, hõõru üle toaleiges vees niisutatud lapiga, misjärel löö läikima kuiva villase lapiga.