horoskoopkuum videomüstilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsiseturundustestidusutlusedveebi eksklusiiv

November 2018 vol 1

Toit

Püreesupp seentest
Valmistamiseks vajad: 800 g šampinjone,1 sibul,2 spl toiduõli, 500 ml kanapuljongit, 4 saiaviilu, 50 g võid, 2 spl jahu, 100 ml kohvikoort, 1 küüslauguküüs, soola, musta pipart.
Haki sibul, šampinjonid lõigu suurtemateks tükkideks. Kuumuta kastrulis õli, prae hakitud sibul selles kuldseks, lisa seened ja prae veel 3 minutit. Kalla peale kuumaks aetud puljong, keeda 7minutit. Saiaviilud lõigu kuubikuteks ja kuivata ahjus krõbedaks. Eraldi pannil pruunista jahu võiga, lisa peene joana kohvikoor ja kuumuta keemiseni. Pressi küüslauk, saadud kooremass lisa seentega puljongisse seente ja sibulaga, siis küüslauk ja lase minutiks keema tõusta. Püreesta blenderis, serveerides puista peale saiakuubikud.

Pardirind hõrgus ­kastmes
Valmistamiseks vajad: 800 g pardifileed nahaga,1 tl kuivatatud punet, 5 spl toiduõli, 400 g punast sõstart või jõhvikaid, 100 ml valget veini, 2 spl suhkrut, soola, musta pipart, piparmünti.
Lõika pestud pardi nahka mõned lõhed, millesse puista soola, pipart ja punet, kergelt hõõrudes. Kuumuta pannil õli ja prae parti igast küljest, paki fooliumisse ja küpseta 15 minutit 190kraadises ahjus. Kastmeks vala jõhvikatele 200 ml vett, keeda 10 minutit ja hõõru läbi sõela. Saadud püreele lisa vein ja suhkur ning keeda, pidevalt segades, veel 10 minutit. Soovi korral lisa kastmele veidi tärklist. Vabasta part fooliumist, lõigu võrdseteks viiludeks, vala üle marjakastmega ja kaunista serveerides piparmündioksakesega.

Nipid

Liivataigna ­valmistamisest  
Selle juures on tulemuse parima kvaliteedi kindlaimaks garantiiks: olgu kõik koostisosad, mida sellesse paned, võimalikult külmad! Või vähemalt mitte läbisegi – nii, et ühe võtad otse külmkapist, teise köögikapist või -laualt.

Šokolaadikoogi ­aktsendist  
Kui kasutad koogi kihtideks, katteks vm vedeldatud šokolaadi, lisa sellesse  natuke kas pähklipuru või -jahvatist, mis annab koogile erilise aroomi ja peene maitse. Hulka rihi vastavalt sööjate eelistustele. Kesiseim valik on kodumaine metsapähkel, parimad kreekapähkel, pistaatsia või arahiis.

Õrnast sefiiritäidisest  
Kui küpsetad liivataignast kooke nö korvikestes, kasuta nende täitmiseks vedela šokolaadi asemel lihtsalt kergelt tükeldatud sefiiri. Veelgi kavalam – teatud hulka neid segamini šokolaadiga. Erilise aktsendi rõhutamiseks võid katsetada omakorda veel hapukate marjade või puuviljatükikeste lisamisega.

Keeksi „rosinatest”
Kui su lemmik on rosinatega keeks, võiksid klassikaliste viinamarja-rosinate asemel kasutada külmutatud mustikaid. Üksiti seda kasulikum just praegu, üha vitamiinivaesemaks muutuval ajal, sest mustikad viivad organismist tõhusalt välja toksiine, turgutavad aju kontsentreerumis- ja üldse töövõimet ning teritavad mälu.

0 kommentaari Lisa kommentaar