horoskoopkuum videomüstilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsisuturundussuhtedtestidusutlususutlusedveebi eksklusiiv

November 2019

Veiseliharullid suitsupeekoni ja porgandiga
Vaja läheb: 600g veise välisfileed, 150g suitsupeekonit, 2 porgandit, 1 sibul, 1dl kohvikoort, õli praadimiseks, 1sl jahu, soola, purustatud musta pipart.
Valmistamine: lõika veiseliha ca 1cm paksusteks viiludeks, vasarda need õhukeseks. Raputa peale soola ja pipart. Viiluta porgandid ja sink samuti pikkadeks ribadeks, haki sibul. Laota lihalõikudele porgandi ja singi viilud ja veidi sibulat ning keera liha rulli. Kinnita rull kokteilitikuga. Rullid prae pannil õlis kergelt igast küljest pruuniks ja laota tihedalt üksteise kõrvale ühe kihina hautamisnõusse. Vala peale keeva vett, et  liha oleks peaaegu kaetud. Hauta madalal kuumusel kaane all kuni liha on pehme. Tõsta liharullid leemest välja eemalda tikud. Hautamisleemele lisa rõõsas koores segatud jahu, keeda mõned minutid, pane liharullid kastmesse tagasi ja keeda veel 5-10 minutit. Võib serveerida ka liharullid ja kaste eraldi. Juurde sobib pakkuda keedetud kartuleid, hautatud juurvilju, toorsalateid.

Kõrvitsasai
Vaja läheb: 2dl piima, 2dl kõrvitsapüreed, 50g pärmi, 150g suhkrut, 150g küpsetusmargariini, 1kg jahu, 1 sidrun
Valmistamine: kõrvitsapüreeks koori kõrvits, tükelda kõrvits kuubikuteks, hauta vähese veega pehmeks ja püreeri. Leigest piimast, pärmist ja osast jahust teha eelkergitus. Lasta soojas kohas kerkida ca 20 minutit. Siis lisa leige kõrvitsapüree, suhkur, sool, riivitud sidrunikoor. Sega hästi läbi ja seejärel lisa ülejäänud jahu ning sõtkumise vältel pehme margariin. Tainal lase soojas kohas kerkida. Valmis tainast vormi piklikud pätsid või ka väikesed saiad ja lase küpsetuspaberiga kaetud plaadil veel kerkida. Määri pätsid munaga ja küpseta keskmise kuumusega ahjus 30-35 minutit. Kõrvitsasai püsib kauem värske kui harilik sai.

0 kommentaari Lisa kommentaar