horoskoopkuum videomüstilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsisuturundussuhtedtestidusutlususutlusedveebi eksklusiiv

November 2020

Toit

Lühikese leemega kartul
Vaja läheb: 10 kartulit, 250 g peekonit, 1 ­sibulat, soola, lihamaitseainet, veidi õli, maitse­rohelist.
Valmistamine: tükelda peekon kuubikuteks, haki sibul. Koori ja lõika kartulid suuremateks tükkideks. Kuumuta pannil peekon väheses õlis  – esialgu madalal kuumusel, kuni rasv eraldub, siis pruunista kergelt. Lisa sibul ja prae veel veidi, maitsesta soolaga. Kartulid pane keema vähese veega, lisa soola. Kui kartulid on keema hakanud, vala peale peekon ja sibul ning hauta, kuni kartulid on pehmed, raputa peale maitse­rohelist.

Lillkapsa vormiroog juustuga
Vaja läheb: 2 väiksemat lillkapsast, 3 sl võid, ­3 sl jahu, 2,5 dl kapsakeeduleent, 1,5 dl 10%-list koort, 2 dl riivjuustu, soola, hakitud peterselli.
Valmistamine: tükelda kapsas väikesteks ­õisikuteks ning keeda neid 5-10 minutit soolaga maitsestatud vees. Nõruta õisikud, jäta alles 2,5 dl keeduvett. Tõsta kapsas võiga määritud ahjuvormi. Kastmeks sulata pannil või, puista ­peale jahu ja sega hoolikalt. Lisa kapsakeeduleem, koor, lase keema, sega juurde riivjuust, sool. Sega läbi ja vala kaste kapsastele. Küpseta 200 kraadi juures 15-20 minutit. Raputa peale petersell. Sobib serveerida liha- ja kalatoitudega.

0 kommentaari Lisa kommentaar