horoskoopkuum videomüstilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsisuturundussuhtedtestidusutlususutlusedveebi eksklusiiv

November 2022

Toit

Ahjuomlett
Vaja läheb
150 g peekonit või suitsusinki
6 muna
2 dl piima või kohvikoort
100 g riivitud juustu
soola ja musta pipart

Valmistamine
Kuumuta ahi 180 kraadini. Vooderda 20x30 cm ahjuvorm küpsetuspaberiga.
Kui kasutad peekonit, siis lõika see tükkideks ja prae mõõdukalt kuumal pannil kuldseks ja krõbedaks.
Kui kasutad sinki, siis lõika see lihtsalt väiksemateks tükkideks.
Sega suures kausis munad ja piim vispliga ühtlaseks, siis sega juurde sink/peekon ja juust. Maitsesta soola-pipraga.
Kalla munasegu ahjupannile, soovi korral puista peale juustu. Küpseta 30-35 minutit, kuni ahjuomlett on hüübinud ja pealt kenasti kuldne.
Serveeri kuumalt, soojalt või külmalt, kõrvale võid pakkuda kirsstomateid ja salatilehti.


Pohlakook
Vaja läheb
3 dl nisujahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 dl suhkrut
75 g margariini
1 muna
1 dl piima
Kaunistuseks
3 dl pohli
0,5 dl suhkrut

Valmistamine
Sega jahu, küpsetuspulber ja suhkur. Näpista juurde margariin. Klopi muna piimaga ja sega taina hulka. Kalla võitatud 20x30 cm koogivormi.
Puista peale pohlad ja ülejäänud suhkur. Küpseta 225-kraadise ahju alumisel siinil umbes 25 minutit.

0 kommentaari Lisa kommentaar