horoskoopkuum videomüstilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsisuturundussuhtedtestidusutlusedveebi eksklusiiv

Oktoober 14 vol 1

Toit

Risotto lõhe ja ­paprikaga
Valmistamiseks vajad: 600 g lõhefileed, 1/2 tl valget pipart, 2 spl sidrunimahla, 1 sibul, 2 paprikat,, 4 spl toiduõli, 150 g ümarat riisi, 300 ml kalapuljongit, 2 spl hakitud basiilikut, 100 g riivjuustu, soola.
Lõigu filee tükkideks, raputa peale valge pipar ja piserda üle sidrunimahlaga. Haki sibul, lõigu paprika viiludeks, aja pannil kuumaks 2 spl toiduõli ja prae sibulat 3 minutit. Lisa paprikas ja prae veel 5 minutit. Lisa kala, liiguta ja prae 7 minutit. Tõsta kala koos juurviljadega ahjuvormi.
Pannile lisa ülejäänud õli, lisa riis, prae 3 minutit ja lisa kalale ahjuvormi. Lisa vormile soola ja vala peale kalapuljong. Kata fooliumiga ja küpseta 30 minutit 170kraadises ahjus. Eemalda foolium, puista peale basiilik ja riivjuust, sega ja anna lauale.

Saledussupp
4 taldrikutäie valmistamiseks vajad: 4 eri värvi paprikat,1 sibul, 3 küüslauguküünt, 2 spl oliivõli, 1,5 l kanapuljongit, 1 tsukiini, poole sidruni koor, 50 g rohelist peterselli, soola, musta pipart.
Puhasta sibul ja küüslauk, haki peeneks. Aja kastrulipõhjas keema oliivõli ja prae need selles klaasjaks. Lõigu paprikad pooleks, puhasta seemnetest ning säsist, seejärel lõigu ristipidi hästi peenteks ribadeks. Pese tsukiini ja lõigu ratasteks. Sibulakastrulisse vala ettevaatlikult kuumaks aetud puljong, kuumuta keemiseni, lisa paprikad, tsukiini ja riivitud sidrunikoor. Maitsesta soola ja pipraga ninge keeda 20 minutit. Jaota supp taldrikutesse ja puista vahetult enne serveerimist üle hakitud peterselliga.

 

Nipid

Puuviljasalatist
Banaanid, õunad ja pirnid ei tõmbu mustaks, kui piserdad nad kohe pärast lõikumist üle sidrunimahlaga või tavalise suhkrusiirupiga. NB! – sidrunimahl lisab liiga magusatele puuviljadele ka vajalikku hapukust.

Kreemiplekkide ­eemaldamisest
Neid immuta põhjalikult meditsiinilise piirituse voi vodkaga, hõõru, seejärel pese materjalile ette nähtud pesuvahendiga.

Klaasnõude ­pesemisest
Saad klaasnõud ideaalselt puhtaks ja säravaks, kui lõigud ühe kooritud kartuli hästi peeneks, valad sellesse pooles mahus toasooja vett, katad ja loksutad põhjalikult, seejärel pesed sooja vee ja fairyga ja loputad.

Pehme mööbli ­puhastamisest
Nii pehme kui koreda kattega mööblit on koera- ja kassikarvadest lihtne puhastada tavalises soojas vees niisutatud ja kuivemaks vajutatud poroloonkäsnaga. Koreda koega kattel suru käsna veidi, et karvad õnaratest paremini „õnge“ saada.

Vasknõude ­„uuendamisest“
Valmista pasta: 6 osa vett, 3 nuuskpiiritust ja 1 kriidipuru. Sega, kasta sellesse lapp ja hõõru nõu tugevalt üle. Lase veidi seista, et pasta kuivaks, hõõru maha villase lapiga, loputa ja kuivata.

Kartulikotlettidest
Need saavad eriti õhulised ja aromaatsed, kui segad taignasse vahetult enne praadimist värskelt vahustatud munavalget.

0 kommentaari Lisa kommentaar