horoskoopkuum videomüstilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsiseturundustestidusutlusedveebi eksklusiiv

Oktoober 15 vol 1

Toit

Praetud paprikad ­peekoniga
Valmistamiseks vajad: 6 erinevat värvi paprikat, 6 viilu taisemat peekonit, 4-5 priskemat küüslauguküünt, tubli portsjon rohelist tilli, peterselli ja basiilikut, soola, musta pipart, näputäis paprikapulbrit, 2 spl toiduõli.
Vala sügavale pannile õli, aja kuumaks, prae peekoniviilud mõlemalt poolt läbi ja tõsta kõrvale. Pese ja nõruta paprikad, jäta eemaldamata seemned ja varst maha lõikamata. Tee neisse noaga mõned lõiked ja prae õlis läbi igast küljest. NB! - keera ettevaatlikult, sest paprikamahl paneb õli pritsima. Kui paprikad on pehmed, tõsta nad vaagnale, nende peale peekoniviilud, puista pipar,  paprikapulber, siis hakitud ja läbi segatud küüslauk ja maitseroheline. Lase 120kraadises ahjus 20 minutit kuumeneda ja serveeri kohe.

Baklažaaniümbrikud juustuga
Valmistamiseks vajad: 2 suurt baklažaani, 200 g kodujuustu või brõnzat, 2-3 tomatit, 2 basiilikuoksa, 10 kirsstomatit (kaunistuseks), 4 spl majoneesi, 1 küüslauguküüs, toiduõli, soola.
Lõigu loputatud/kuivatatud baklažaanid pikiti peenteks viiludeks, maitsesta soolaga ja prae õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks. Riivi küüslauk ja sega majoneesiga. Juust lõigu kuubikuteks, tomatid (põiki) ratasteks. Aseta baklažaaniviilud paarikaupa risti. Selle keskele aseta majoneesiga määritud tomatiratas, siis natuke basiilikut, mõned juustukuubikud või natuke kodujuustu, peale teine tomatiratas. Keera ümbrikud kokku, vajuta kergelt ja kinnita praetikuga. Serveeri koos pooleks lõigatud kirsstomatitega.

Nipid

Päevalilleõlist
Ära pelga pudeli põhjale settinud hägust massi, sest pigem viitab see õli naturaalsusele kui selle vananemisele!

Küüslaugu värskusest
Veel nn peenravärske küüslauk säilitab kõik oma sisalduselemendid ja maitseomadused pikemaks ajaks, kui lased selle läbi hakkmasina, sulged hermeetilise kaanega klaaspurki ja hoiad külmkapi keskmises sektoris.

Õigest pakendamisest
Kord juba avatud või-, juustu- või (keedu)vorstipakke hoia külmkapis mitte plastkarpides või -kottides, vaid fooliumisse keeratuina. Ei lähe libedaks ja säilitavad maksimaalselt neis sisalduvad mikroelemendid ja aroomi.

Hilistest juurviljadest
Läinud suve porgandid, suvikõrvitsad, (mäda)rõigas, sellerijuur jmt säilivad kuu aega täiesti värskeina jahedas kohas (sahvris, aknalaual, köögipõrandal?) puhastamata, mähituna niiskesse, puuvill- või linasesse rätti.

Maitserohelise ­säilitamisest
Kodumaine, sel suvel üles kasvanud roheline till, petersell, estragon, basiilik loputa üle, nõruta ja kuivata. Mähi fooliumisse (mitte surudes), siis plastkotti (või -karpi), ja paiguta sügavkülma. Säilivad jüripäevani parimas kvaliteedis!

0 kommentaari Lisa kommentaar