horoskoopkuum videomüstilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsiseturundustestidusutlusedveebi eksklusiiv

Oktoober 16 vol 3

Toit

Kalkunisalat ­„kurgipaadis”
Valmistamiseks vajad: 150 g keedetud kalkunifileed, 2 suurt kurki, taist sinki ja rohelise salati lehti à 50 g, 30 g fetajuustu, 1 keedetud muna, 1 punane paprika, 1 tl majoneesi, köömneid, soola, jogurtit, rohelist tilli.
Pese kurgid ja eemalda nende pehmem „sisikond” nii, et jääksid alles nagu kergelt vooderdatud „paadid”. Viimaste täitmiseks lõigu sink, paprika ja fetajuust võimalikult väikesteks, võrdse suurusega kuubikuteks, rohelise salati lehed ja kalkunifilee peenteks ribadeks. Lisa majonees, veidi jogurtit, köömned ja sool ning sega täidis ühtlaseks – hoolikalt, mitte surudes. Jaota võrdsetes kogustes „paatidesse”, kokku surumata. Koori muna, lõika pooleks, aseta „paatide” keskele ning kaunista peeneks hakitud tilliga.

Porgandipüreesupp
Valmistamiseks vajad: 600 g porgandeid, 150 g riisi, 70 g võid, 800 ml piima, 3 munarebu, 1 tl suhkrut, 2 spl kooritud päevalilleseemneid, soola, maitserohelist.
Puhasta porgandid ja lõigu väikesteks kuubikuteks. Kuumenda kastrul, sulata selles või, lisa porgandid ja prae ca 5 minutit. Lisa klaas vett, aja keema, puista juurde riis, 700 ml piima, sega ja keeda tasasel tulel, kaane all, ca 20 minutit. Tõsta tulelt, lase veidi jahtuda ja püreesta. Muna klopi ülejäänud piimas lahti ja lisa supisse. Aseta uuesti tulele. Lisa ülejäänud või, sega, kuumenda keemiseni ja tõsta tulelt. Prae päevalilleseemned rasvata pannil, haki maitseroheline. Puista nendega üle taldrikutesse jaotatud supp.

Nipid

Toataimede ­väetamisest
* Mulla toitmiseks sega sellesse naturaalse tee liibunud või kohvipaksu, mis sõrestavad mulda, vältimaks selle kokkuvajumist, seega taimede juurte määndumist, reguleerides mulle niiskust ja hapnikusisaldust.
* Munakoor on puhas kaltsium. Seda lisa kuivatatud ja peeneks uhmerdatud kujul, segatuna vastavale taimele/lillele ette kirjutatud väetisega, sest see  neutraliseerib viimaste põhjustatud liigset happelisust. NB! - soovitav nn vanadele, hästi juurdunud taimedele, mitte läinud kevadel istutatutele!
* Kui toataime päritolu tingimused eelistavad just happelisemat mulda, „torgi” sellesse aegajalt keefiri vm piimhappelist toodet.

Toataimede ­kastmisest
* Kui kastad tavalise kraaniveega, lase sel enne umbes ööpäev seista. Et õhutuks kloorisisaldus, mis inimese joogivett ei kahjusta, küll võib aga erineva tundlikkusega toataimedele negatiivset mõju avaldada. Niisama tähtis on kastmisvee temperatuur – see ei tohi olla külmem tavalisest toasoojusest!
* Ära vala pudelitesse/pokaalidesse liisuma jäänud mineraalvesi valamusse! Nendes sisaldub palju universaalseid, just toataimedele kasulikke aineid, mis mõjuvad neile tõelise elueliksiirina!
* Lehelistele toataimedele on kahjutu ja toitev vesi, milles pesid värsket liha, keetsid mune või kooritud kartuleid (mõistagi jahutatult toatemperatuurini). Ärkavad taas elule ka vanad, närbunumise märke ilmutavad taimed!
* Sibultaimede liiki kuuluvaid toataimeid kasta ainult nö. altpoolt! Tähendab – vala kastmisvett, vastavalt ettenähtud perioodilisusele, ainult poti alusnõusse.
* Suisa kõikide toataimede kastmiseks on ohutuim, seega kosutavaim puhas vihma- või ökoloogiliselt puhas sulatatud lumevesi!

0 kommentaari Lisa kommentaar