horoskoopkuum videomüstilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsiseturundustestidusutlusedveebi eksklusiiv

Oktoober 16 vol 4

Toit

Kanafilee ­šampinjonidega
Valmistamiseks vajad: 3-4 magushaput õuna, 200 g šampinjone, 1 kg kanafileed, 2 keskmist sibulat ja porgandit, 3 küüslauguküünt, soola, musta  pipart, toiduõli, rohelist peterselli ja tilli.
Pese ja puhasta õunad ja porgandid, koori sibulad ja küüslauk, haki petersell võimalikult peeneks. Prae õlis, koostisaineid segades, kuni sibul läbipaistvaks tõmbub. Lisa võrdseteks tükkideks lõigutud kanafilee ja šampinjonid (väiksemad tervelt, suuremad veeranditeks lõigutuina). Maitsesta soola ja pipraga ja prae ca 10 minutit. Lisa kl vett või soovikohast puljongit ja hauta kaane all veel ca 30 minutit (liha täieliku pehmenemiseni). Tõsta tulelt, lase kaane all 15 minutit jahtuda, serveeri ülepuistatuna hakitud rohelise tilliga.

Pardipraad õuntega
Valmistamiseks vajad: 1,5-2,5 kilone part, 4 magushaput õuna, 500 g punast kapsast, soovikohast sojakastet, kõikvõimalikku maitserohelist (petersell, till, porru, basiilik, ingver...), 1 tl köömneid, soola, musta pipart, piparmündilehti.
Paiguta üleloputatud part kastrulisse, vala peale külm vesi ja sojakaste, millesse sega hakitud maitseroheline, sulge kaanega ja jäta külmkappi 6-8 tunniks. Siis hõõru soolaga ja pipraga üle nii seest- kui väljastpoolt ja täida. Täidiseks haki/lõigu punane kapsas ja õunad, sega juurde köömned, veidi soola ja pipart. Nüüd pista part küpsetuskotti ja küpseta 180kraaadises ahjus ca 2-2,5 tundi. Siis lõika praekott pealt lahti ja „kõrveta” samas temperatuuris veel, kuni praad pruunistub. Serveeri kaunistatult rohelise piparmündiga.

Nipid

Õunte kuivatamisest
Talvekuudeks säilitatud kuivatatud õunalõigud näivad tuhmide ja elututena? Selle vältimiseks piserda need praegu, kuivamiseks lõigutult, kohe üle naturaalse sidrunimahlaga.

Mahlapressi jääkidest
Kuivata jäägid praeahjus vastavas temperatuuris, linastel või pabersalvrättidel. Saadud kuiv puru õuntest on hea lisand teele, peetidest nii külmadele salatitele kui soojadele kastmetele, porgandist pirukataignale või selle kattesse.

Porgandiprügist
Väikesed porgandid pole prügikastikraam! Pese need ära, eemalda rikked ja pista 3 minutiks keevasse vette.
Lase kuivada, paiguta purkidesse, vala uuesti üle keeva veega, millesse lisad 1 liitri vee kohta 1 tl soola ja poole sidruni mahla. Sulge purgid kohe. Suurepärane lisand puljongitele ja salatitesse, sest lisaks kasulikele mineraalidele säilib porgandite värv!

Naturaalsetest ­maitsesegudest
Marketite „firmakate” asemel kuivata ise ­kodumaist tilli, peterselli, sellerijuurt, paprikat, mädarõigast jne, sega ingveriga, piserda ­sidrunimahlaga... Leiutad võrratult paremaid, peaasi aga – naturaalsemaid maitsesegusid...

Hiliste kurkide ­kibedusest
Paiguta need toasooja piimasse, lisades veidi suhkrut. Lase seista 20 minutit, loputa ja kuivata – koore kibedus on kadunud!

0 kommentaari Lisa kommentaar