horoskoopkuum videomüstilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsiseturundustestidusutlusedveebi eksklusiiv

Oktoober 2018 vol 1

Toit

Kalkunišnitsel juustukattega
Valmistamiseks vajad: 8 kalkunišnitslit (à 75 g), 350 g koorega kartuleid, à 2 spl hapukoort ja äädikat, 100 g riivjuustu, 2 tomatit, soola, musta ja valge pipra segu, 4 spl toiduõli, rukkolat.
Kuumenda pannil 2 spl toiduõli ja prae šnitsleid mõlemalt küljelt 1 minut. Maitsesta soola/pipraga, aseta õliga määritud ahjuplaadile ja küpseta 200kraadises ahjus. Keeda puhastatud kartulid poolvalmis, lõigu 3 cm paksusteks ratasteks ja paiguta kihina šnitslitele. Sega riivjuust hapukoorega ja määri kartulid selle seguga üle, soola/piparda ja pane 12-15 minutiks ahju. Pestud tomatid kuumenda, vabasta koorest-seemnetest ja lõigu kuubikuteks. Kastmeks sega äädikas toiduõli, lisa piprasegu ja sool. Küpsed šnitslid aseta vaagnale, kaunista tomati ja rukkolaga. Kaste anna lauale eraldi nõus.

Pannkoogirullid
Valmistamiseks vajad: à 250 g maisi-ja hernekonservi, 100 g jahu, 100 ml piima, 2 tl toiduõli, 250 g kodujuustu, 100 g spinatit,100 g riivjuustu, 3 muna, soola, musta pipart.
Tee taigen piimast, juustust ja 2 munast, maitsesta soolaga ja lase 10 minutit seista. Keeda spinatit 5 minutit soolatud vees. Kuumenda õli ja küpseta pannil 4 pannkooki, aseta taldrikule virna ja kata kinni. Kuumenda ahi 200 kraadini, määri vorm õliga. Kurna mais ja herned sõelal. Sega jahutatud ja hakitud spinat muna, herneste, maisi ja kodujuustuga, soola ja piparda. Jaota saadu võrdselt kookidele, keera need rulli, aseta vormi tihkelt külg-külje kõrvale. Riputa üle riivjuustuga ja küpseta ahjus 20 minutit. Serveeri kuumalt.

Nipid

Auruvariandi eelistest
Kõige mahlasemad ja õhulisemad pelmeenid ja vareenikud saad siis, kui ei keeda neid vees, vaid aurutad. NB! – aega võtab see mitte rohkem kui ca 10 minutit ühe normaalse portsjoni kohta.

Sõmerast pudrust
Parima tulemuse saad, kui paned kaanega tihkelt kaetud pudrumaterjali poti suuremasse veenõusse ja lased toidul aegamisi haududa praeahjus.

Kalaroogade ­valmistamisest
Valmistad uhhaad, aseta puhastatud ja pestud kala tingimata külma vette. Kavatsed kala serveerida kastmes, pane see keeva vette, milles parajas tasakaalus loorberileht, sibul, sool, pipar jm soovikohased maitseained.

„Õigest” supist
Et supp saaks tõeliselt maitsev ja selles võimalikult hästi säiliksid kõik kasulikud toitained, jälgi, et pärast iga komponendi lisamist vedelik kiiresti taas keema tõuseks. Sega suppi mõõdukas tempos (mitte nagu „kloppides”) – et just juurviljad võimalikult terveina säiliksid.

Kalkuniliha ­kasulikkusest
Lülitada menüüsse kas või kord nädalas portsjon kalkunifileed on eriti tähtis praegu. Sest üheski muus lihas pole vitamiinide ja mineraalainete sisaldus nii tasakaalustatud, st tervistav ja turgutav kui aasta pimedaimal perioodil!

0 kommentaari Lisa kommentaar