horoskoopkuum videomüstilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsisuturundussuhtedtestidusutlususutlusedveebi eksklusiiv

Oktoober 2019

Toit

Õuna-, kõrvitsa- ja ­ebaküdooniamoos ­piparmünditeega
Vaja läheb: 500g õunu, 500g kõrvitsat, 300g ebaküdooniat, 500g suhkrut, 150ml vett, piparmündilehti
Valmistamine: Keetke kange piparmünditee. Pestud õunad koorida, eemaldada südamikud ja tükeldada, sama teha ka kõrvitsaga. Ebaküdooniad poolitada, eemaldada seemned ja lõigata õhukesteks viiludeks. Panna kõik potti, valada peale piparmünditee ja suhkur. Segada ja keeta madalal kuumusel kuni kõik on pehmed. Panna moos eelkuumutatud purkidesse ja kaanetada õhukindlalt.

Porgandi- ja apelsinimoos
Vaja läheb: 0,5kg porgandeid, 3 apelsini, 100ml vett, 250g moosisuhkrut.
Valmistamine: pestud porgandid tükeldada, keeta tasasel kuumusel pehmeks. Kurnata ning tampida porgandid pudruks. Pesta apelsinid. Ühel apelsinil eemaldada pealt õhuke koore kiht ja lõigata see peenteks ribadeks. Pressida kõigist apelsinides välja mahl ja lisada nii kooretükid kui mahl porgandipüreele. Ajada keema, lisada moosisuhkur. Keeta madalal kuumusel umbes 15 minutit. Valmis moos panna eelkuumutatud väikestesse purkidesse ja sulgeda õhukindlalt.

Jõhvikamoos õunte ja pähklitega
Vaja läheb: 0,5kg jõhvikaid, 0,5 hapukaid õunu, 1 peotäis Kreeka pähkli tuumasid, 750g suhkrut, veidi vett
Valmistamine: puhastatud, pestud jõhvikad panna potti, lisada keev vesi. Keeta kuni marjad on pehmed. Seejärel tampida marjad pudruks ja hõõruda läbi sõela. Õunad koorida, eemaldada südamikud ja viilutada. Jõhvikamassile lisada suhkur, lasta keema ning seejärel panna õunaviilud ja poolikud Kreeka pähklid. Keeta madalal kuumusel umbes 45 minutit. Tuline moos panna eelkuumutatud purkidesse ja sulgeda õhukindlalt.

0 kommentaari Lisa kommentaar