horoskoopkuum videomüstilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsisuturundussuhtedtestidusutlususutlusedveebi eksklusiiv

Oktoober 2020

Toit

Läätsed ­röstitud ­peetide ja ­porganditega
6-8 inimesele
475 g kuivatatud läätsesid
5-6 suuremat porgandit
5-6 suuremat peeti
2 spl oliiviõli
peotäis värskeid maitsetaimi (nt basiilik või petersell)
ühe sidruni riivitud koor
75 g feta juustu
Kastme jaoks:
120 ml oliiviõli
2 küüslauguküünt
ühe sidruni mahl
0,5 tl soola
Pese ja koori peedid ja porgandid. Lõika need meelepärase suurusega tükkideks. Aseta tükid kaussi, lisa 2 spl oliiviõli ja sega korralikult, et peedid ja porgandid oleksid õliga kaetud.
Laota tükid ühtlaselt küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta juurvilju ahjus 190 °C juures 30-45 minutit, kuni need on kahvliga ­katsudes pehmed.
Samal ajal loputa läätsed, pane need kastrulisse, kata veega ja keeda ilma kaaneta 30-40 minutit. Vajadusel lisa vett. Läätsed on valmis, kui need on pehmed, aga ei lagune laiali ega pole pudrused. Nõruta läätsed ja vala need suurde madalasse serveerimisnõusse.
Köögikombainis või kannmikseris purusta küüslauk, sidrunimahl ja sool. Lisa õli ja purusta, kuni kaste on paks ja läbipaistmatu ning küüslaugutükke pole enam näha. Vala kaste ­läätsedele.
Lisa hakitud maitsetaimed ja sidrunikoor ning sega. Soovi korral maitsesta soola ja pipraga. Läätsedele vala porgandid ja peedid ning kõige peale pudista feta juust. Serveerida saab nii ­soojalt kui ka külmalt.

­Kaeraküpsised ­šokolaadi ja ­kõrvitsaga
Sellest kogusest saab 12 küpsist
180 g + 8 spl kaerahelbeid
1 tl soola
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl kaneeli
8 tl jahvatatud linaseemneid
12 kuhjaga spl kõrvitsa- või bataadipüreed
8 kuhjaga spl pähklivõid (mandli või maa­pähkli)
4-10 spl suhkrut (olenevalt, kui magusaid ­küpsiseid soovid)
maitse järgi šokolaaditükke
Sega kokku kõik kuivained. Lisa neile püree ja pähklivõi. Sega, lisa šokolaaditükid ja sega uuesti. Vajadusel kasuta oma käsi, et püree ja pähklivõi ühtlaselt kuivainetega seguneks. Vormi taignast küpsised, aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 180 °C juures 12-16 minutit. Serveeri kohe, soovi korral külma piimaga.

0 kommentaari Lisa kommentaar