horoskoopkuum videomüstilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsiseturundustestidusutlusedveebi eksklusiiv

September 15 vol 1

Toit

Loomafilee ­ananassiga
Valmistamiseks vajad: 180 g loomalihafileed, 1 väiksem ananass, 2 spl oliivõli, 2 spl sojasousti, 1 küüslauguküüs, 1 tl sidrunimahla, näputäis soola, 4 suurt lehte rohelist salatit.
Koori ananass ja lõigu sisu 1 cm3 suurusteks kuubikuteks. Lõigu loomafilee (ristipidi)ribadeks mõõdus 1x5 cm, lao kilekotti ja haamerda kergelt läbi. Sega kokku ja klopi läbi oliivõli, sojasoust, sool ja peeneks hakitud küüslauk ning lase liharibadel selles 1 tund külmkapis marineeruda.
Keera iga ananassikuubik liharibasse ja kinnita praetikuga. Lao need õliga määritud plaadile ja küpseta 270kraaadises ahjus, mõlemast otsast 2 minutit. Serveerimisel kata vastav vaagen salatilehtedega ja aseta sellele liharullid.

Kanasüdamesalat ­türgiubadega
Valmistamiseks vajad: 200 g kanasüdameid, 300 g rohelisi türgioakaunu, 2 kollast paprikat, 6 lehte jääsalatit, 1/2 apelsini, tl karrit, oliivõli, soola, pipart. Marinaadiks; 1/2 tl karrit, 1 tl mett, 50 ml sojasousti.
Sega läbi apelsinist välja pigistatud mahl, sojasoust ja mesi, vala loputatud/nõrutatud kanasüdametele ja lase 30 minutit seista. Kolmeks lõigutud oakaunad prae õlis pehmeks ja aseta salatikaussi. Laiemateks ribadeks lõigutud paprikat prae samas õlis 2-3 minutit. Marinaadist välja kurnatud kanasüdameid prae õlis 5 minutit, puista üle karriga. Sega kokku paprika, oad ja kanasüdamed, maitsesta pipra ja soolaga. Silenda vaagnal jääsalatilehed, aseta sellele salat ja serveeri võimalikult kuumalt.

Nipid

Liha hautamisest
See tuleb erakordselt õrn, mahlane ja aromaatne, kui lõigud liha tükkideks, paned savikaussi, valad üle maitsekohase õllega, vajutad, nii et vedelik ühtlaselt iga lihatükki kataks, lased seista 10-12 tundi ja hautad paksude külgede ja põhjaga nõus (või ahjus savipotis).

Kurkide soolamisest
Et soolakurkide värv ei tõmbuks tuhmiks ja kurgid ei „kortsuks“, hoia neid vahetult pärast valmistamistki pimedas, vähemalt otsese päevavalguse eest varjatud kohas.

Terasest panni ­hooldamisest
See ei kõrveta toitu põhja, säilitab kauemaks oma naturaalse värvi ega hakka roostetama, kui enne tarvitusele võtmist kuumutad selles minutit 10 naturaalset searasva, lased jahtuda, hõõrud siis tugevasti üle jämeda soolaga, loputad ja kuivatad.

Kalalõhna ­eemaldamisest
Kalalõhn kaob hõlpsasti, kui pesed nõu mitte kuuma, vaid toaleige veega, hõõrud üle peensoolaga, loputad ja hoolikalt kuivatad.

Juurviljade ­marineerimisest
Et marineeritud kurgid saaksid meeldivalt krõmpsuvad, tomatid säilitaksid ereda värvi ja aromaatsuse, piprad ja paprikad teravuse või magususe, lisa marinaadisse peale äädika ja suhkru/soola kindlasti veidi rosmariini, petersellijuurt, nelki ja ingverit. (koguseid oma maitse kohaselt määrates).

0 kommentaari Lisa kommentaar