horoskoopkuum videom├╝stilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsiseturundustestidusutlusedveebi eksklusiiv

September 15 vol 2

Toit

Soojad seenevõileivad
Valmistamiseks vajad: 500 g austerservikuid, ´a 20 g rohelist peterselli ja tilli, 3 küüslauguküünt, 3 spl oliivõli, 2 spl 5% äädikat, 4 viilu kandilist leiba, 200 g kirsstomateid, soola, musta pipart.
Loputa ja nõruta seened, lõigu õhukesteks viiludeks, haki till ja petersell peeneks. Aja laial pannil õli kuumaks ja prae selles seened kuldpruuniks, pidevalt segades. Kata kaanega ja lase 10 minutit haududa. Sega marinaadiks hakitud küüslauk, äädikas, maitsesta soola ja pipraga. Lisa seentele, sega juurde hakitud maitseroheline ja lase veel 30 minutit seista. Lõika leivaviilud pooleks, kuumuta toosteris, loputatud ja kuivatatud kirsstomatid lõika pooleks. Tõsta seened sõellusikaga leivaviiludele. kata tomatipooltega ja anna kohe lauale.

Kaneeliküpsised mandlitega
30 küpsise valmistamiseks vajad: 1,5 kl tuhksuhkrut, 3 munavalget, 500 g mandleid, 1 tl kaneeli, 1 tl vanillisuhkrut.
Klopi munavalged koos 1 klaasi tuhksuhkruga tihkeks vahuks. Tükelda mandlid blenderis või aja läbi hakkmasina. Pane saadud vahust 5 spl kõrvale, ülejäänusse sega vanillisuhkur ja kaneel ning sega ühtlaseks massiks. Pane sellest tükike kõrvale, ülejäänu rulli umbes 1 cm paksuseks leheks, vajuta sellest vormiga tähed, kõrvalepandud taignast vormi poolkuu ja aseta need kõik küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Küpseta 160kraadises ahjus 25 minutit. Aseta plaadile ja kata ülejäänud ülejäänud tuhksuhkru/munavalgemassiga ja aseta veel ahju 3 minutiks. Enne serveerimist lase veidi jahtuda. (NB! Võid kasutada mitte ainult tähe-vorme.)

Nipid

Liha marineerimisest
Sea-, looma- ja ulukiliha saab maksimaalselt mahlane ja õrn nii prae kui hautisena, kui leotad seda enne toidutegemist 2 tundi gaseeritud mineraalvees (näiteks „Värskas“ või „Bor┼żomis“).

Ökonoomsest ­šokolaadikreemist
See tuleb üksiti nii maitsvam kui odavam, kui lisad ca 100grammisele tükeldatud šokolaaditahvlile selle sulatamise ajal 1/2 klaasi piima, pidevalt segades.

Kuivatatud seentest
Kuivatatud seened pole midagi kaotanud oma värskest maitsest ega neis leiduvatest mineraal­ainetest, kui leotad neid enne toiduvalmistamist 2-3 tundi kergelt soolaga maitsestatud toaleiges piimas.

Kartulikotlettidest
Need ei tõmbu hallikaks ei taignana ega valmina (pärast jahtumist), kui lisad taignasse selle kokkusegamise ajal veidi 1-2 supilusikatäit 2,5protsendilist keefiri.

Kodujuustukreemist leivakattest
Saad väga maitsva ja tervisliku leivakatte, kui hõõrud 250 g kodujuustu puulusikaga läbi jämeda sõela, lisad sellele paar supilusikatäit piima, klopid õhuliseks, lisades maitsekohaselt soola. Leivale määrinud, puista kaunistuseks üle hakitud tilli ja küüslaugu seguga.

0 kommentaari Lisa kommentaar