horoskoopkuum videomüstilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsiseturundustestidusutlusedveebi eksklusiiv

September 16 vol 1

Toit

Baklažaanid singiga
Valmistamiseks vajad: 2 suurt baklažaani, 250 g sinki või kanafileed, 300 g korea porgandit, 1 küüslauguküüs, 4 spl majoneesi 1/ tl koriandrit, toiduõli, soola, rohelist peterselli..
Soustiks haki küüslauk hästi peeneks ja sega majoneesisse, siis koriander ja sega hoolikalt läbi. Sink vlõigu ribadeks (või kanafilee kuubikuteks), korea porgandid haki peeneks. Baklažaanid lõika pikiti peenteks plaatideks, hõõru kergelt üle vähese soolaga ja prae õlis mõlemalt poolt. Siis tõsta pabersalvrättidele, et liigne õli välja nõrguks. Baklažaaniplaadid määri soustiga üle, aseta igale võrdselt singiribasid (või kanakuubikuid) ja korea porgandit, keera rulli ja kinnita petersellioksakestega.

Oranžid seenepallid
Valmistamiseks vajad: 500 g šampinjone, 1 sibul, 100 g võid, 2 küüslauguküünt, 200 g sulatatud juustu, 1/2 kl leivapuru, soola, musta pipart . Kaunistuseks paprikapulbrit, rohelist tilli, peterselli, sibulapealseid, salatilehti.
Küüslauk riivi, sibul haki peeneks. Siis lisa peeneks hakitud seened, sega, kata kaanega ja hauta 10 minutit pooles võis. Eemalda kaas ja prae, kuni vedelik on täiesti aurunud. Maitsesta soola ja musta pipraga. Seentele lisa leivapuru, ülejäänud või, sulatatud juust ja purusta blenderis ühtlaseks massiks. Maitsesta soola ja pipraga ja pane 1-2 tunniks külmikusse. Jahtunud massist vormi pallid, keera paprikapulbri ja peeneks hakitud maitserohelise segus. Serveeri salatilehtedega vooderdatud taldrikutel.

Nipid

Sibula käitlemisest
Et mitte vaevata end sibula puhastamise ja töötlemisega päevast päeva, valmista varu ette nädalaks või paariks. Puhasta sibulad, lõigu poolratasteks või kuubikuteks, pane klaaspurki, vala peale toiduõli nii palju, et see veidi üle sibulate pinna ulatuks ja kaaneta. (NB! - hermeetilisus pole vajalik!) Sibul jääb täiesti värskeks ja säilitab nii kõik vitamiinid kui oma iseloomuliku aroomi.

Soolakala magestamisest
Kui kala on toidu valmistamiseks liialt soolane, leota seda ca tund toasoojas piimas, misjärel loputa ja nõruta. Piim ei ima kalast välja mitte üksi liigset soola, vaid muudab selle liha keetes või praadides õrnemaks ja mahlasemaks.

Riisipuljongist
Riis ei muutu kleepjaks ega muuda puljongit häguseks, kui puistad selle kaussi, valad peale keeva vee, katad kaanega ja lased 5-7 minutit seista. Enne kui selle supile lisad, lase sõelal vesi välja nõrguda ja loputa läbi ohtra külma veega.

Tatrapudru keetmisest
Tatra iseloomulik maitse tuleb paremini esile, puder saab isuäratavama värvuse ja sõmeruse, kui praed tatart enne vedelikku puistamist kuumal, rasvata pannil – pidevalt liigutades, kuni tangude toon tõmbub tumepruuniks. Puder saab pikantsema aroomi, kui hõõrud panni enne praadimist tükeldatud küüslauguviiludega.

0 kommentaari Lisa kommentaar