horoskoopkuum videomüstilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsiseturundustestidusutlusedveebi eksklusiiv

September 16 vol 2

Toit

Lihapirukas tomatitega
Valmistamiseks vajad: 200 g jahu, 1 tl kuiva pärmi, 125 ml piima, soola, rasvainet küpsetamiseks. Täidiseks: à 500 g spinatit ja liha, 2 sibulat, 50 g võid, 3 muna, 50 g piimas leotatud saia, 4 keskmist tomatit.
Lisa sõelutud jahule pärm, piim ja maitsekohaselt soola. Sega taignaks ja lase soojas, tõmbetuuleta kohas 40 minutit kerkida. Täidiseks puhasta ja haki sibul, passeeri võis. Spinat lõigu põikiribadeks, lisa sibulale ja hauta 6 minutit. Vahusta munad, lisa väikesteks kuubikuteks lõigutud liha ja tahkemaks pigistatud sai. Lisa soovikohaselt soola ja sega. Pestud tomatid lõigu põiki ringideks. Rulli taigen ja paiguta vormi, sellele täidis, peale tomatirattad. Küpseta 1 tund 200kraadises ahjus.

Laisa perenaise kapsarullid
Valmistamiseks vajad: à 250 g kuubikuteks hakitud sea- ja veiseliha, 200 g riisi, 500 g valget peakapsast, 3 sibulat, 1 muna, 40 ml toiduõli, à 100 ml majoneesi, ketšupit ja hapukoort, võid vormi määrimiseks, maitserohelist.
Keeda riis pehmeks rohkes vees ja kurna. Kooritud sibul haki peeneks, kapsas lõigu pikutiviiludeks, siis haki põiki võimalikult peeneks. Kurnatud riis sega lihakuubikutega, muna ja töödeldud juurviljaga. Maitsesta soolaga, sega ja vormi piklikeks (laisa!) kapsarullideks ning prae mõlemalt poolt õlis. Paiguta need siis võiga määritud ahjuvormi. Sega majonees ketšupiga ja vala rullid saadud kastmega üle. Küpseta 20 minutit 200kraadises ahjus. Serveerides vala üle hapukoorega ja kaunista hakitud maitserohelisega.

Nipid

Putrude sõmerusest
Meeldib sulle sõmer puder, prae tangaineid esmalt rasvata pannil ja kalla need kuumadena kuumaks aetud vette või piimasse (või nende segusse). Eelistad kördi taolist, mölkjat putru, ära tangaineid kuumuta ja puista need kohe külma vette. NB! Viimasesse pane oma ettenähtust kaks korda rohkem soola kui sõmerasse pudrusse. Keedad putru puhtalt piimast, pane mõlemasse soola vähem kui seguvedelikku.

Pudru põhjakõrbemisest
Ka puhtalt piimaga keedetav puder ei kõrbe põhja, kui tõstad kastruli pärast pudru keematõusmist suuremasse, paraja mõõduni kuuma veega täidetud kastrulisse. Nii vajab puder haudumise ajal vaid minimaalset segamist.
Riisipudru keetmisest
Kui eelistad magusat riisiputru ja keedad riisi puhtas piimas, ära lisa suhkrut kohe – riisi pehmenemiseks kulub siis tavalisest rohkem aega ja see muutub kergesti liimjaks. Pigem lahusta soovikohane suhkrunorm minimaalses koguses keevas vees ja sega pudrusse vahetult enne selle valmimist.

Riisi „valgendamisest”
On tegemist pikalt kuivas kohas seisnud ja kergelt nagu koltunud riisiga, hoia seda enne pudrukeetmist või puljongile lisamist mõni minut keedetud vees, millele lisad veidi äädikat ja segad hästi läbi, loputad külma veega ja nõrutad. Peale valgenemise kaob ka võimalik kopitanud kõrvalmaitse ja riis saab tagasi oma iseloomuliku värske aroomi.

0 kommentaari Lisa kommentaar