horoskoopkuum videomüstilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsiseturundustestidusutlusedveebi eksklusiiv

September 16 vol 3

Toit

Heeringas õuna ja juurviljaga
Valmistamiseks vajad: 1 vähesoolane heeringas, 1 sibul, 2 magushaput õuna, 1 keedumuna, 1 vars sellerit, 2 keedukartulit, 2 -porgandit, 1 -peet, majoneesi, soola, musta pipart, rohelist tilli.
Puhastatud heeringas lõigu ühesuurusteks tükkideks, õun, sibul ja sellerivars väikesteks kuubikuteks. Koori muna ja eralda rebu valgest, riivi eraldi peenel riivil. Porgand, peet ja kartulid koori ja riivi igaüks eraldi nõusse. „Joonista” vaagnale majoneesiga kala kontuurid. Paiguta sellesse koostisained järgmises järjekorras: heeringas sibulaga, siis õun ja seller, edasi kartul, munarebu, porgand ja peet, iga kihti soola/pipraga maitsestades majoneesiga üle määrides. Pealmine majoneesikiht kaunista munavalge ja hakitud tilliga.

Suupiste „Kellukesed”
Valmistamiseks vajad: 300-500 g suitsurulaadi või rasvatut keeduvorsti, 1 toos merevaigujuustu, 50 g kõva juustu, 1 keskmine porgand, 2 kõvaks keedetud muna, 1 küüslauguküüs, 3 musta ploomi, majoneesi.
Lõigu rulaad (või vorst) õhukesteks ratasteks. Salatiks vajuta küüslauk läbi pressi, kõva juust ja munad riivi keskmise jämedusega, puhastatud (toores!) porgand peenel riivil. Sega kõik kokku, siis omakorda kokku majoneesiga. Vajadusel lisa soola. Keera singirattad esmalt torbikuteks, vajadusel kinnita tikkudega, aseta madalate püstservadega vaagnale nii, et need püsti seisaksid. Siis tõsta igasse võrdne kogus salatit. Hoia musti ploome 10 minutit toaleiges vees, lõigu pikiribadeks ja pista iga torbiku keskele (imiteerimaks kellukese tila).

Nipid

Rasvaplekkidest ­villasel kangal
Rõiva värvi ja selle materjali koe maksimalseks säilimiseks puhasta plekki sinepipulbriga (klaasitäis pulbrit lahusta väheses külmas vees nii, et tekiks  püdel puder). See omakorda lahusta 10 liitris 45kraadises vees ja jäta rõivas sellesse 2 tunniks seisma (toatemperatuuris). Hõõru rasvaplekke, kuni need märjal materjalil enam esile ei tule, pese leiges seebivees, loputa põhjalikult ja lase kuivaks nõrguda.

Tüllkardinate ­pesemisest
Need säilitavad maksimaalse õhulisuse, kui pesed neid käsitsi. Vastavas temperatuuris ja sobiva pesuvahendiga, ent siis lisad esimesele loputusveele  veidi naturaalset sinet ja tavalist piima. Lase seista ca 2 tundi, loputa põhjalikult, nõruta ja kuivata väljas (päikesevarjulises) vm õhurikkas kohas.

„Tubakakuurist” ­mustale rõivale
Luitunud musta rõiva värvierksuse taastamiseks osta pakk kõige odavamat, lisanditeta tubakat. Lahusta sellest 15 g  1-1,5 liitris kuumas vees. Lase pestud rõivast selles liguneda, loputa, hõõru selle pinda pehme, korduvalt loputatud käsnaga ja lase kuivada õhurikkas kohas.

Valge pesu keetmisest
See pole tingimata vajalik. Lase valget pesu liguneda toaleiges vees ca 12 tundi. Siis vääna kuivemaks, lase liguneda veel ca 45kraadises vees, millele lisa nuuskpiiritust (suhtes 1 spl 10 liitri vee kohta). Edasi pese kergelt vastava pesuvahendiga küllastatud vees, loputa ja kuivata värskes õhus.

0 kommentaari Lisa kommentaar