horoskoopkuum videomüstilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsisuturundussuhtedtestidusutlususutlusedveebi eksklusiiv

September 2022

Toit

Sügisene krevetisupp
Vaja läheb:
250 g munanuudleid
½ punast tšillikauna
1 paprika
100 g väikeseid šampinjone
250 g kirsstomateid
õli praadimiseks
1 sl kalakastet
3 sl ketšupit
1 laimi mahl
1 l kuuma kanapuljongit
200 g kooritud krevette
serveerimiseks rohelist sibulat

Valmistamine
Valmista munanuudlid vastavalt pakendil olevale õpetusele ja jäta ootele. Haki tšilli ja paprika, poolita šampinjonid ja kirsstomatid. Kuumuta pannil õli, lisa hakitud tšilli ja paprika ning veidi hiljem seened ja kirsstomatid. Vala peale kalakaste, ketšup, laimimahl ja kanapuljong. Keedaviis5 minutit. Lisa krevetid ja kuumuta keemiseni, aga ära enam pikemalt keeda. Tõsta igasse supikaussi munanuudleid ja kalla peale supp. Serveerimisel puista peale ka rohelist ­sibulat.

Jõhvikaparfee
Vaja läheb
200 g jõhvikaid
1,5 dl suhkrut
2 muna
3 dl 35% rõõska koort
1 tl vanillisuhkrut
Kaunistamiseks: jõhvikaid

Valmistamine
Püreesta jõhvikad koos 0,5 dl suhkruga köögikombainis või saumikseriga. Eralda munakollased munavalgetest. Vahusta munavalged kõvaks valgeks vahuks. Vahusta munakollased koos ülejäänud 1 dl suhkruga. Vahusta rõõsk koor vanillisuhkruga. Sega marjapüreesse esmalt munakollasevaht, siis vahukoor ja viimaks munavalgevaht. Vooderda jäätisevormid seest toidukilega ja tõsta vaht vormidesse. Pane vähemalt neljaks tunniks kuni üleöö sügavkülma. Enne serveerimist kasta vormid kuuma vette ja kummuta seejärel taldrikutele. Kaunista jõhvikatega.

0 kommentaari Lisa kommentaar