horoskoopkuum videomüstilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsiseturundustestidusutlusedveebi eksklusiiv

Veebruar 15 vol 1

Toit

Täidetud šampinjonid
Valmistamiseks vajad: 500 g suuri šampinjone, 100 g juustu, 250 g kanafileed, 50 g majoneesi, 1 spl hakitud peterselli, 1 tl toiduõli, soola, musta pipart, kuiva basiilikut.
Eemalda loputatud ja kuivatatud šampinjonidelt jalad ja kuplitelt liigne kile. Täidise valmistamiseks lõigu keedetud ja jahutatud kanafilee väikesteks kuubikuteks, sama tee seenejalgadega, maitsesta soola/pipra/basiilikuga ja sega kokku hakitud peterselliga. Määri šampinjonikübaraid väljastpoolt toiduõliga, seestpoolt kergelt soolaga ja pane igasse veidi majoneesi, siis parajalt täidist. Kuumenda ahi 200 kraadini. Riivi juust ja puista seda igale täidetud kübarale sellise arvestusega, et see sulades ülemäära üle servade ei valguks. Küpseta ahjuplaadil 20-25 minutit ja serveeri soojalt.

Kohupiimataskud
Valmistamiseks vajad: 250 g kohupiima (ma­gusat, soovikohaselt maitsestatut), 250 g võid või margariini, 100 g suhkrut, 2 kl jahu, 1 muna, maitsekohaselt vanillisuhkrut ja näputäis soola.
Pehmenda või, hõõru see püdelaks massiks. Lisa läbi sõela hõõrutud kohupiim koos jahu ja vanillisuhkruga ja tambi ühtlaseks taignaks. Rulli see ca 3 mm paksuseks leheks, vajuta sellest soovitud läbimõõdus vormiga rattad.
Ühe ratta keskele pane kohupiim, aseta peale teine ja suru servad kinni, pintselda üle lahtiklopitud munaga ja puista peale suhkrut. Kuumenda ahi 200 kraadini, paiguta kohupiimataskud küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja küpseta ca 15-20 minutit, kuldse varjundini. Enne serveerimist lase jahtuda toatemperatuurini.

Nipid

Või säilimisest
Kuni 82protsendilist võid võid avamata pakendis säilitada külmutuskapi tavalises temperatuuris kuni kaks nädalat, sügavkülmas ca 6 kuud, sõltumata pakendil olevatest osutustest.

Sidrunikoore ­kasutamisest
Pärast seda, kui oled sidruni mahlast tühjaks pigistanud, ära viska (mõistagi pestud) koort prügikasti. Puhasta säsist, kuivata, ja säilita, ribadeks lõigatuna – salatite ja tee lisandiks, küpsetiste taignasse või kookide katetesse.

Talviste juurviljade ­kasutamisest
Jääb sul tooreid ja puhastatud porgandeid, peeti, sellerijuurt jne toidutegemisest üle, loputa need, mähi puhastatuina pärgamenti ja säilita kuivas kohas, aegajalt raputades. On heaks supilisandiks, kergelt hautatuna ka liha-, seene- jm salatitele.

Piimast/koorest ­lumehanges
Veedad suvekodus nädalalõpu, ja söögivalmistamisel jääb värsket piima/koort avamata pakendites üle... Ära vala seda lumehange, vaid mata (olenevalt lähiaja ilmaprognoosist) hange – võimalikult sügavale. Tuled jälle - on võtta.

Brõnza (e kitsejuustu) värskusest
On see kauplusest ostetud – järgi juhendit. Valmistad ise, säilib kauem, kui säilitad juustu külmkapis – suletud nõus ja soolatud vees.

0 kommentaari Lisa kommentaar