horoskoopkuum videomüstilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsiseturundustestidusutlusedveebi eksklusiiv

Veebruar 16 vol 2

Toit

Porgandikotletid
Valmistamiseks vajad: 1 kg peenemaid porgandeid, 2 spl (maisi)mannat. 1 muna, 100 ml piima, soola, 1 spl suhkrut, 100 g riivsaia, 100 g riivjuustu, toiduõli, soovikohaseid maitseaineid.
Pese, puhasta ja kuivata porgandid ja riivi jämedal riivil. Vala üle külma piimaga ja hauta tasasel tulrel 20 minutit. Lisa manna, sega ja hauta veel 5 minutit. Tõsta tulelt ja jahuta maha. Lisa lahtiklopitud muna, riivjuust, suhkur, sool, maitseained, ja sega hoolega ühtlaseks massiks. Vormi suured kotletid ja paneeri riivsaias. Kuumuta õli pannil 180 kraadini ja prae kotletid mõlemalt poolt kuldpruuniks. Serveerida võid hapukoore ja/või mõne puuviljakastme, salatilehtede, jämedalt hakitud maitserohelise või nende seguga.

Paprikaroog ­kitsejuustuga
Valmistamiseks vajad: 170 g võid, 6 punast ja 1 kollane paprika, 200 g sinki, 180 g kitsejuustu, 20 g rohelist peterselli, 60 g salatilehti, soola, punast pipart, rohelist tilli.
Suru võitükid kahvliga pehmeks, puhasta seemnetest ja haki väikesteks kuubikuteks kollane paprika. Haki petersell, sink lõigu keskmisteks kuubikuteks. Pehmesta kitsejuust kahvliga ja sega juurde võile. Maitsesta soola ja pipraga ja lisa peterselli-singi segule. Puhasta punased paprikad seemnetest, mudi veidi pehmemaks ja lase külmkapis seista 1-1,5 tundi. Siis lõigu need 1 cm laiusteks ristiratasteks, aseta salatilehtedega kaetud vaagnale, nende sisse segu segu teistest koostisainetest. Kaunista haktitud tilliga.

Nipid

Rukkileiva värskusest
Rukkileib ei kuiva ega lähe hallitama, kui paigutad selle juurde leivakasti kas paar tükki suhkrut, ca 1/5 magushapust õunast või 1/2 kooritud kartulit. Need imavad enesesse liigse niiskuse, ka säilib paremini leiva esialgne sõredus.

Heeringa säilitamisest
Kõige parem on soolatud või marineeritud heeringat hoida klaasnõus, pimedas jahedas kohas. Sest valguse, niiskuse ja õhu toimel võtab heeringas pikema säilitamise puhul juurde ebameeldiva kirbe või lausa viha maitse.

Liha marineerimisest
Enne liha küpsetamist marineeri seda kõigepealt punase veini ja granaatõunamahla lahuses (1:1), mis maitsestatud soola ja pipraga. Lase öö läbi seista külmutuskapis.

Põldubade keetmisest
Põldube pole tingimata vaja leotada. Efekt on sama, kui puistad nad kohe keeva vette ja keedad 15-20 minutit tavalisest kauem. Või teine viis; puista oad külma vette, tõsta tulele ja oota, kuni vesi korralikult keema hakkab. Siis kalla vesi kohe ära, loputa oad sõelal läbi, pane uuesti külma vette, lisades veidi toiduõli, ja keeda pehmeks. Nii säilivad vitamiinid neis kõige paremini.

Kuivatatud seentest
Kui sulle ei meeldi kuivatatud seentest tehtud road, siis proovi järgmist. Lase neil toaleiges vees 10 tundi liguneda ja lisa leotusvesi lihapuljongisse - saad väga pikantse ja aromaatse puljongi.

0 kommentaari Lisa kommentaar