horoskoopkuum videomüstilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsiseturundustestidusutlusedveebi eksklusiiv

Veebruar 16 vol 3

Toit

Makaronid ­krabipulkadega
Valmistamiseks vajad:  300 g krabipulki, 250 g makarone, 100 g konservmaisi, 200 g kirsstomateid, 50 g brõnzat, 2 muna, 1/2 kl jahu, soola, musta pipart, maitserohelist, 1/2 kl piima, 1 soolakurk, toiduõli.
Sega munarebud jahu ja piimaga, maitsesta soola ja pipraga. Valged vahusta kõvaks vahuks ja sega juurde. Lõigu krabipulgad tükkideks, kasta sellesse glasuuri ja prae õlis igast küljest kuldpruuniks. Tõsta salvrätile, et liigne rasv välja valguks. Keeda makaronid soolases vees ja nõruta sõelal. Ühenda krabipulgad ja makaronid, lisa nõrutatud mais ja poolitatud kirsstomatid, tükeldatud kurk ja brõnza. Küpseta 190kraadises ahjus, kuni juust sulab. Serveeri kaunistatult maitserohelisega.

Mundris ahjukartulid
Valmistamiseks vajad: 6 keskmist kartulit 250 g konservtometeid, 250 g majoneesi, 80 g kõva juustu, 1/3 kl piima, 4 küüslauguküünt, 1 spl toiduõli, soola, musta pipart, maitserohelist.
Pese ja harja koorega kartulid puhtaks ja kalla peale külm vesi. Aja keema ja keeda tasasel tulel ca 15 minutit. Vala vesi ära ja lase kartulitel jahtuda. Siis tee neisse noaga sügavad ristipidilõiked. Sega 1/2 spl toiduõli soola ja musta pipraga ja kalla kartulitele. Riivi juust peenel riivil ja sega kokku majoneesi ja piimaga. Pressi küüslauk. Neist kokku segatud mass kalla õliga määritud ahjuvormi. Paiguta sellesse võrdselt jaotatud kartulid ja poolitatud kirsstomatid. Küpseta kuni 30 minutit 190kraadises ahjus. Serveeri ülepuistatult maitserohelisega.

Nipid

Joogiklaaside ­„lahutamisest“
Kui on juhtunud, et pärast pesemist/kuivatamist kaks teineteise sisse pandud klaasi end enam lõhkumisriskita lahutada ei lase, vala ülemisse külm vesi ja aseta alumine poole ulatuses sooja  vette. Tulevad lahti!

Termose hooldamisest
Ära hoia termost pikka aega suletuna – vältimaks ebameeldivat lõhna. On see juba tekkinud, hõõru selle sisepinda söögisoodasse kastetud niiske käsnaga, loputa sooja veega ja lase nõrguda täieliku kuivamiseni.

Köögi atmosfäärist
Testimaks, kui puhas ja tervislik on õhk su köögis, aseta sinna paar toataime. Kasvavad need hästi, on kõik korras. Jäävad aga kiduma või närtsivad ära, tähendab – gaasi, kõrbelõhna, mõne toiduaine roiskumise lehk vmt  kontsentratsioon on liiga suur.

Märgade küttepuude süütamisest
Selleks ei pea sul käepärast olema ei süütevedelikku või koguni ülituleohtlikku bensiini. Kiiresti ja ohutult saad tule üles, kui viskad puudele peotäie või kaks tavalist jämedat soola.

Nõudepesukäsna asendajast
Topi kapronsuka(pükste) ühte labasse selle ülejäänud osa (et saaksid paraja suurusega nuustiku). See peseb ühteviisi tõhusalt millisest materjalist tahes nõusid, portselani ja fajanssi aga paremini kui mingi käsn. (Ära kasuta viimaste pesemiseks kuuma vett – see rikub ja tuhmistab nõude pinda.)

0 kommentaari Lisa kommentaar