horoskoopkuum videomüstilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsisuturundustestidusutlusedveebi eksklusiiv

Veebruar 2014 vol 2

Toit

Lihtne hommikukeeks
Valmistamiseks vajad: 150 g margariini, 100 g suhkrut, 4 muna, 1 tl äädikaga kustutatud soodat, 1,5-2 kl jahu, 1 kl pähklipuru (soovitavalt eri liikidest), 100 g tumedat šokolaadi, 50 g kuragaad, toiduõli.
Pehmeks soojendatud margariinile lisa suhkur, siis munad, ja sega ühtlaselt läbi. Siis lisa jahu ja sooda, sega parajalt püdelaks taignaks. Murenda šokolaad, haki kuragaa peeneks. Sega need taignasse, seejärel pähklipuru. Aseta taigen toiduõliga ühtlaselt üle määritud laineliste külgedega keeksivormi ja küpseta 180kraadises ahjus ca 1 tund ja 15 minutit. Lase vormis maha jahtuda vähemalt 35 kraadini, serveeri vaagnal võrdsete lõikudena.

Šokolaadi-rafaellod
Valmistamiseks vajad: 2 muna, 1/2 kl jahu, 3 spl kakaod, 3 spl hapukoort, 1,5-2 kl jahu, 100 g tumedat šokolaadi, 1,5 tl äädikaga kustutatud soodat, 10 rafaello-kompvekki, 100 g piimašokolaadi, 1/2 kl kookosehelbeid, toiduõli.
Klopi munad suhkruga tihkesse vahtu, lisa kakao, sooda ja hapukoor, sega. Lisa vähehaaval jahu ja tumeda šokolaadi puru ja sega püdelaks taignaks. Määri väikesed keeksivormid toiduõliga ja täida taignaga 1/3 ulatuses.
Torka iga keskele rafaello ja kata pealt taignaga. Küpseta vorme 180 kraadini kuumendatud ahjus 1 tund. Võta valmiskeeksid vormidest välja ja lase jahtuda. Sulata piimašokolaad, määri keeksid sellega üle ja puista kohe peale kookosehelbed, nii et need glasuuri külge hanguksid.

 

Nipid

„Mundris“ kartulite keetmisest
Need keevad kiiremini pehmeks, nende sisu muutub kohevamaks ja aromaatsemaks, kui paned keetmisvette veidi võid või margariini ega lisa soola.

Kõva riisi ­eelkeetmisest
Keeda riis soolaga maitsestatud vees poolpehmeks, nõruta võrdlemisi kuivaks ja paiguta vajaliku suurusega plastkarpides sügavkülma. Selline riis sulab kiiresti lahti ja keeb meeldivalt sõredaks mõne minutiga.

Kuivatatud ­puuviljadest
Keekse ja kooke küpsetades eelista nii taigna koostises kui kaunistusena külmutatud marjade asemel kuragaad, musti ploome, rosinaid jmt. Praegusel aastaajal on nende vitamiinisisaldus esimestest suurem, ka ei muuda need küpsetisi vesiseks ning annavad neile huvitavama maitse ja aroomi.

Keedisest ­koogitäidisena
Kui arvad, et keedis või moos on tordi või koogi kihiks liiga vedel, murenda sellesse saiakuiviku- või küpsisepuru või pulbriks tambitud maisihelbeid. NB! – ettevaatust kogusega liialdamisega, pidades silmas, et need küpsemise kuumuses üsna tugevasti paisuvad.

Hakkliha käitlemisest
Et hakklihamass kotlette, frikadelle jne vormides käte külge ei kleepuks ja tooted siledad saaksid, hoia käepärast kauss hästi külma veega, milles pidevalt peopesi niisutad.

0 kommentaari Lisa kommentaar