Toit
Suupiste kalkunifileest
Valmistamiseks vajad: 700 g kalkunifileed, 120 g peekonit, 200 ml valget kuiva veini, 100 g saiasisu, 2 muna, 8 spl oliivõli, 4 spl kreekapähklipuru, soola, musta pipart, piparmündilehti.
Haki piparmünt peeneks, purusta pähklituumad, murenda sai ja sega kõik kokku, lahtilöödud munadega, lisa sool ja pipar. Lõika kalkunifilee lahti nii, et saaks priske plaat. Haamerda läbi ja kata seguga. Lõigu peekon viiludeks ja kata nendega. Keera saadu rulli, kinnita niidiga ja prae 2 spl õlis igast küljest kuldpruuniks. Aseta paraja sügavusega ahjuvormi, vala peale valge vein ja küpseta 40 minutit 190kraadises ahjus. Lase maha jahtuda, siis pane tunniks külmkappi. Enne serveerimist (näit koos juurviljagarniiriga) lõigu viiludeks.
Sealiha bavaaria moodi
Valmistamiseks vajad: 1,2 kg nahaga seakintsu, 1 tl köömneid, 2 porgandit, 100 g sellerijuurt, 100 g rohelist sibulat koos mugulaga, 1 terve küüslauk, 3 loorberilehte, 300 ml juurviljapuljongit, soola, musta pipart.
Kuumenda ahi 210 kraadini. Tee puhtasse ja kuivatatud seakintsu nahka ristlõiked, hõõru nii need kui nahk üle soola-pipraga, puista üle köömnetega. Puhasta küüslaugupea ja lõika rõhtsalt pooleks. Paiguta kints koos juurviljadega sügavasse ahjuvormi, lisa loorberilehed ja küpseta 20 minutit. Vähenda ahju kuumus 180 kraadini, vala praele peale eelkuumendatud puljong ja küpseta veel 1,5 tundi, liha aegajalt praevedelikuga pealt niisutades. Serveeri võrdlemisi kuumana.
Nipid
Värskete plekkide eemaldamisest
Veinist, külmunud marjadest, suhteliselt naturaalsest kosmeetikast jne põhjustatud plekid saad sedamaid maha, kui töötled neid kõige primitiivsemas juukselakis niisutatud vatiga. Kui plekist jäävad siiski märgid, pese ja loputa rõivast, enne kui see kuivab, kõige tavalisemal viisil.
Klaasvaasi puhastamisest
Oled selles lillede hoidmise puhul juba mõnda aega lihtsalt vett vahetanud, sisemust küürimata, saad sugenenud pruuni triibu hõlpsasti maha, kui hõõrud seda tavalisse söögisoodasse vajutatud niiske käsnaga. Pärast mida loputa vaasi toaleige veega, vajadusel korduvalt.
Naela seinalöömisest
Pead seda tegema enese peast kõrgemal, märgi esmalt ära selle punkt seinal. Siis torka nael läbi vastava suurusega kartoonitüki, paiguta selle teravik seinale märgitud punkti (hoides naela põranda suhtes horisontaalis), ja tao julgesti – saavutad soovitud tulemuse. On su eesmärgiks aga saada naelast nn konks, kopi seda aegamisi, naela pidevalt alt ülespoole surudes.
Liimikorgi käsitsemisest
„Moment” jm äkiliste liimide korke on pärast esmast tarvitamist kergem puhtalt sulgeda (ka liimi värskuse säilimise eesmärgil), kui määrid tuubi otsa enne liimi esmast väljapigistamist näiteks vaseliini, suvalise toiduõli või -rasvaga.