Toit
Rukkileivavorm
Valmistamiseks vajad: 200 g tahket rukkileiba, 3–4 munarebu, 1 kl õuna- või mõnda muud mahedalt hapukat mahla, maitse järgi suhkrut, 1 tl kaneelipulbrit või riivitud sidrunikoort, 100 g hapukoort, võid.
Leota leivaviilud mahlas ja suru puulusikaga puruks. Vahusta munarebud suhkru ja maitseainetega, lisa neile hapukoor ja leivapuder. Vala segu võiga määritud vormi, küpseta 200°-ses ahjus pool tundi. Serveeri koos külma piimaga.
Saia-juustuvorm
Valmistamiseks vajad: 400 g tahkeid leivaviile, 300–400 g kõvemat juustu, 1/2 l piima, 4 muna, 1/2 tl soola, 1/2 tl riivitud muskaatpähklit, peent pipart, riivsaia, võid.
Lõika sai ja juust viiludeks. Määri ahjuvorm võiga ja puista riivsaiaga üle. Aseta saia- ja juustuviilud vormi vaheldumisi poolpüsti (juustuviil saiaviilu najale nagu katusekivid!) Klopi munad lahti, lisa piim, sega, lisa maitseained ja vala saiale-juustule. Pinnale poeta võitükikesi. Küpseta 180–200°-ses ahjus kuni 50 minutit. NB! – veendumaks, et vormiroog on läbinisti küps, vajuta lusikakabaga vormi pinnale. See näitab, kas sellesse pole jäänud toorest piimasegu, sest nii juust kui sai juhivad soojust võrdlemisi halvasti. Serveeri maitsev ja suhteliselt kaloritevaene õhturoog kuumalt, kui oled ta kaunistanud maitserohelisega.
Hiinakapsasalat
Lõigu paras portsjon hiina kapsast peenteks viiludeks, lisa maitse järgi suhkrut, (hästi vähe) soola, tilgake 30 %-list äädikat ja hapukoort või majoneesi. Sega ettevaatlikult läbi ja jäta külmutuskappi kaanega kaetult tõmbuma. Kaunista hakitud tilliga ning serveeri eeltoodud või mistahes vormirooga juurde.
Nipid
Kruvi lahtikeeramisest
Lihtsalt kruvi, eriti aga kopsakama poldi saad üsna vähese pingutusega lahti, kui tilgutad ühenduskohale suvalist šampooni. See imbub kiiresti ülemiste keermete vahele, ja sellest piisab – edasine on kukepea!
Lillehooldusest
Aknal parma kannikest kasvatades jälgi, et sellele ei langeks otsesed päikesekiired, mis on kevade lähenedes eriti „käredad”. Iga ilmaga pööra kannikesepotti 2-3 korda nädalas 90 kraadi, et taim saaks ühtlaselt valgust.
Hõbeda läikimisest
Kui suhteliselt vähe kantud hõbeehe ilmutab tuhmumise märke, ära otsi abi keemilistest vahenditest (isegi kui nende kasutamisjuhises on mainitud ka hõbe). Pigem riivi toores kartul, lisa veidi vett ja lase esemel selles 2-3 tundi liguneda. Siis loputa ja kuivata.
Võltskulla puhastamisest
Kui on märgitud, et tegemist pole puhta kulla, vaid nn kulda sisaldava metalliga, saad eseme hõlpsasti taas säravaks, kui hõõrud seda sidrunimahlaga niisutatud peene soolaga, loputad ja kuivatad.
Klaasist „kalliskividest”
Need saad kõige väiksema vaevaga taas värskelt särama, kui loputad neid, kergelt hõõrudes, suvalise pesupulbri lahuses.