horoskoopkuum videomüstilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsisuturundussuhtedtestidusutlususutlusedveebi eksklusiiv

Veebruar 2020

Suvikõrvitsa-suitsujuustu supp
Vaja läheb: 500g suvikõrvitsat, 1 porgand, 1 suurem sibul, 200g suitsujuustu, puljongit (sobib 1 kanapuljongi kuubik), õli, soola, musta pipart, tilli ja peterselli.
Valmistamine: tükelda suvikõrvits, haki sibul, riivi jämeda riiviga porgand ja suitsujuust. Vala suvikõrvits üle puljongiga ja keeda tasasel tulel. Kuumuta sibul klaasjaks ja lisa riivitud porgand. Hauta kaane all ja vala kõrvitsale peale. Keeda kuni kõik on parasjagu pehme, siis lisa riivitud juust. Keeda veidi veel. Seejärel püreesta saumikseriga. Lisa natuke pipart, vajadusel soola ja ka puljongit paraja konsistentsini. Keeda veel veidi. Maitsesta tilli, peterselliga.

Sealihaguljašš
Vaja läheb: 500g sealiha (sobib abaliha), 3 sibulat, 1 väiksem paprika, 1sl tomatipastat, 1sl jahu, õli, soola musta pipart, vett. Hapukoor soovi korral.
Valmistamine: tükelda liha kuubikuteks, haki sibulad ja paprika. Pruunista liha õlis, vala lihatükid hautamispotti. Siis prae sibulad klaasjaks ja lisa paprika tükid ja tomatipasta. Hauta veidi kaane all.
Vala pannile keev vesi ja kalla see kõik lihatükkidele. Lisa sool, pipar. Hauta madalal kuumusel kuni liha on peaaegu pehme. Vajadusel pane juurde veel keeva vett. Seejärel lisa vähese külma veega segatud jahu ja keeda kuni kaste pakseneb ja liha on pehme. Võib lisada kastele ka hapukoort.

0 kommentaari Lisa kommentaar